За результатами НМТ або сертифікатами ЗНО

У 2024 році для вступу використовують результати національного мультипредметного тесту (НМТ) з української мови, математики, історії України (обовʼязково) та фізики або іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської), або хімії, або біології, або географії, або української літератури (четвертий предмет за вибором вступника). Також можна скористатись результатами НМТ 2022 року, НМТ 2023 року або результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2021 року (виключно повністю весь тест, що складався у відповідний рік, без можливості вибору предметів з різних років). Крім того, для врахування результатів НМТ/ЗНО попередніх років мають бути складені три обовʼязкові предмети – українська мова, математика, історія України, а якщо перелік предметів, що складались у відповідному році (2021 або 2023) не відповідає цим вимогам, то НМТ доведеться складати в 2024 році знову. 

Цього року вступники, які планують здобувати ступінь бакалавра у КПІ ім. Ігоря Сікорського, мають обов’язково під час подання електронних заяв надати мотиваційний лист для вступу до університету. Що це таке? Мотиваційний лист – це викладена письмово у довільній формі інформація про твою зацікавленість у вступі до КПІ ім. Ігоря Сікорського та відповідні очікування, досягнення у навчанні та інших видах діяльності, власні сильні та слабкі сторони. 

Для вступу до нашого інституту всі вступники мають подати результати НМТ або ЗНО та мотиваційний лист.

Ліцензований та максимальний обсяги державного замовлення за освітнім ступенем “бакалавр” на основі повної загальної середньої освіти на прийом у 2024 році
Шифр та назва спеціальності (спеціалізації) Ліцензований обсяг Максимальний обсяг державного замовлення
  Денна Заочна Денна Заочна
         
183 Технології захисту навколишнього середовища 25 10 10 5
         
184 Гірництво 35 10 23 5

 
 

Cпеціальність 183
“Технології захисту навколишнього середовища”

Cпеціальність 184 “Гірництво”

Перелік конкурсних предметів  (К1, К2, К3)

Вагові коефіцієнти

Вагові коефіцієнти

Основний блок
 
перший (українська мова) (К1) 0.3 0.3
другий (математика) (К2) 0.5 0.5
третій (історія України) (К3) 0.2 0.2
 Додатковий блок  
четвертий (іноземна мова) (К4) 0.25 0.25
четвертий (біологія) (К4) 0.5 0.5
четвертий (фізика) (К4) 0.5 0.5
четвертий (хімія) (К4) 0.5 0.5
четвертий (українська література) К4 0.2 0.2
четвертий (географія) К4 0.2 0.3

Мінімальний конкурсний бал для допуску до участі в конкурсі або для зарахування на навчання за квотами 130.

Для конкурсного відбору на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі ПЗСО та НРК5 за результатами НМТ 2024 року, матурального іспиту, а також творчого конкурсу (у передбачених Порядком прийому та цими Правилами випадках) конкурсний бал (далі КБ) обчислюється за такою формулою:

Конкурсний бал (КБ) = (К1 × П1 + К2 × П2 + К3 × П3+ К4 × П4 + КТ × TK ) / (К1 + К2 + К3+ К4 + КТ) + ОУ,

де: 

  • П1, П2, П3, П4 – оцінки з першого, другого, третього та четвертого предметів;
  • ТК – оцінка творчого конкурсу (у передбачених Порядком прийому та цими Правилами випадках);
  • ОУ – бал за успішне закінчення у рік вступу підготовчих курсів КПІ ім. Ігоря Сікорського для вступу до КПІ ім. Ігоря Сікорського за шкалою від 0 до 10 балів у разі вступу на спеціальності, зазначені в Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка (додаток 6 до Порядку прийому). Якщо конкурсний бал вступника при цьому перевищує 200, він встановлюється таким, що дорівнює 200.

Вагові коефіцієнти К1, К2, К3, К4 оцінок предметів для кожної спеціальності (спеціалізації, предметної спеціальності) та ваговий коефіцієнт КТ оцінки творчого конкурсу (у передбачених Порядком прийому та цими Правилами випадках) визначені в додатку 7 до Порядку прийому. 

Для конкурсного відбору на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі ПЗСО та НРК5 за результатами НМТ 2023, НМТ 2022 років або ЗНО 2021 року, матурального іспиту, а також творчого конкурсу (у передбачених Порядком прийому та цими Правилами випадках) конкурсний бал обчислюється за такою формулою: 

Конкурсний бал (КБ) = (К1 × П1 + К2 × П2 + К3 × П3 + КТ × TK) / (К1 + К2 + К3 + КТ) + ОУ,

де:

  • П1, П2, П3 – оцінки з першого, другого та третього предметів;
  • ТК – оцінка творчого конкурсу (у передбачених Порядком прийому та цими Правилами випадках);
  • ОУ – бал за успішне закінчення у рік вступу підготовчих курсів закладу вищої освіти для вступу до нього за шкалою від 0 до 10 балів у разі вступу на спеціальності (спеціалізації, предметні спеціальності), зазначені в Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка (додаток 6 до Порядку прийому). Якщо конкурсний бал вступника при цьому перевищує 200, він встановлюється таким, що дорівнює 200.

Вагові коефіцієнти К1, К2, К3 оцінок предметів для кожної спеціальності (спеціалізації, предметної спеціальності) та ваговий коефіцієнт КТ оцінки творчого конкурсу (у передбачених Порядком прийому та цими Правилами випадках) визначені в додатку 7 до Порядку прийому.

Для конкурсного відбору на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі НРК5 за результатами ЗНО 2021 року з двох предметів конкурсний бал обчислюється за такою формулою:

Конкурсний бал (КБ) = (К1 × П1 + К2 × П2) / (К1 + К2) + ОУ,

де:

  • П1, П2 – оцінки з першого (українська мова / українська мова і література) та другого (математика, або історія України, або іноземна мова, або біологія, або фізика, або хімія, або географія) предметів;
  • ОУ – бал за успішне закінчення у рік вступу підготовчих курсів закладу вищої освіти для вступу до нього за шкалою від 0 до 10 балів у разі вступу на спеціальності (спеціалізації, предметні спеціальності), зазначені в Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка (додаток 6 до Порядку прийому). Якщо конкурсний бал вступника при цьому перевищує 200, він встановлюється таким, що дорівнює 200.

Вагові коефіцієнти К1, К2 оцінок предметів для кожної спеціальності (спеціалізації, предметної спеціальності) визначені в додатку 7 до Порядку прийому.

Особам, які є членами збірних команд України та брали участь у міжнародних олімпіадах (відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України), Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх за поданням Міністерства молоді та спорту України, зараховуються оцінки по 200 балів з двох конкурсних предметів за вибором вступника.

Остаточно конкурсний бал множиться на регіональний (РК) та галузевий (ГК) коефіцієнти шляхом його множення на їх добуток, причому:

  • РК за місцем фактичного знаходження закладів вищої освіти дорівнює 1.
  • ГК дорівнює 1,02 для поданих заяв із пріоритетністю 1 та 2 на спеціальності (предметні спеціальності, спеціалізації), передбачені в Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка (додаток 6 до Порядку прийому); 1,00 – в інших випадках.

Якщо після домноження на коефіцієнти конкурсний бал перевищує 200, він встановлюється таким, що дорівнює 200.

Оцінка вступного іспиту для іноземців є єдиною складовою конкурсного бала для цієї категорії вступників.

Вартість навчання у 2024/2025 навчальному році

Контактна інформація

З будь-яких питань щодо вступу, подачі заяв та необхідних документів, надання рекомендацій до зарахування, оприлюднення наказів про зарахування, тощо, безпосередньо звертайся до Відбіркової комісії НН ІЕЕ.

Контактна інформація Відбіркової комісії НН ІЕЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського:

Відбіркова комісія НН ІЕЕ є підрозділом Приймальної комісії КПІ ім. Ігоря Сікорського, що забезпечує супроводження вступної кампанії:

Адреса: 03056, м. Київ, вул. Борщагівська, 115, навчальний корпус №22, ауд. 107-22.

Тел.: (063) 139-78-54

Email: vk.nniee@lll.kpi.ua

Відповідальна особа від кафедри – Фролов Олександр Олександрович: моб. тел. +38-050-411-55-49, електронна пошта для листування frolov@geobud.kiev.ua.

Консультаційний сервіс вступника 24/7

Маєш питання щодо ВСТУПУ 2024 – маємо відповідь

Приєднуйтеся до групи за посиланням

https://t.me/abit_184

Електронний кабінет вступники зможуть зареєструвати з 01 липня, а подавати заяви – з 19 липня до 31 липня. За державним замовленням (бюджет) можна подати до 5 заяв із зазначенням пріоритетності – від найвищого (1) до найнижчого (5) за твоїм вибором. За кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) можна подати до 10 заяв. Загалом на всіма базами вступу (повна загальна середня освіта, диплом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра, диплом бакалавра, диплом спеціаліста чи диплом магістра) та за всіма формами здобуття освіти (денна, заочна) сумарно одна людина може подати 15 заяв. Всі заяви, подані для вступу на навчання за державним замовленням, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Рекомендацію для зарахування за державним замовленням буде надано 05 серпня, а до 08 серпня ти маєш підтвердити в особистому електронному кабінеті вибір місця навчання та подати оригінали документів особисто або з допомогою накладання кваліфікованого електронного підпису.

Офіційні документи на сайті Приймальної комісії https://pk.kpi.ua/official-documents/

Правила прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського

Основні положення, етапи вступної кампанії, перелік документів, всі правові елементи, які пов’язані із твоїми можливостями для вступу до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» у 2024 році.

 Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти до Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” в 2024 році.

Додатки до правил прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського в 2024 році:

  Положення про випускників підготовчих курсів КПІ ім. Ігоря Сікорського, які досягли особливих успіхів у навчанні

  Положення про порядок подання і розгляду апеляцій вступників до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

  Вартість навчання КПІ ім. Ігоря Сікорського (2023 рік)

  Перелік вагових коефіцієнтів оцінок предметів національного мультипредметного тесту для спеціальностей Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

  Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти при вступі на основі ПЗСО в 2021 році (вступних випробувань, творчих конкурсів) Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

  Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти при вступі на основі НРК5 в 2021 році

  Програма творчого конкурсу для вступу на навчання для здобуття ступеня бакалавра за спеціальність 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація

  Максимальні обсяги державного замовлення (2023)

  Програми співбесіди для вступу на навчання для здобуття ступеня бакалавра з:


  Інформаційні матеріали приймальної комісії

Освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»

Освітні центри «Донбас-Україна» для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Запорізької областей, та «Крим-Україна» для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у 2024 році у КПІ ім. Ігоря Сікорського працюватимуть з 01 червня до 30 вересня. Вступники, які зареєстровані та проживають на зазначених територіях, мають право вступати в межах квоти-2 (10% від максимального обсягу державного замовлення) для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти та НРК5. Для участі у конкурсі за державним замовленням в межах квоти-2 необхідно подати заяви на вступ з 19 липня до 31 липня.