НОВИЙ СТАРТАП ПЛАНУЄ ВИДОБУВАТИ ПЛАТИНУ З АСТЕРОЇДІВ

Каліфорнійський стартап AstroForge може відносно швидко розпочати реалізацію свого амбітного плану з видобутку навколоземних астероїдів завдяки швидкому припливу початкового фінансування.

Компанія AstroForge, заснована Меттом Гіалічем та Хосе Акаїном у січні 2022 року, залучила 13 мільйонів доларів, які будуть використані для досягнення мети компанії – видобутку на астероїдах металів платинової групи.

13 МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ, ЯКІ МИ ЩОЙНО ЗІБРАЛИ, ДОЗВОЛЯТЬ НАМ РОЗШИРИТИ НАШ ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР, НАЙНЯТИ КІЛЬКА ЛЮДЕЙ І ЗАВЕРШИТИ ПЕРШИЙ ДЕМОНСТРАЦІЙНИЙ ЗАПУСК” , – СКАЗАВ ГІАЛІЧ. “СПРАВЖНЯ МРІЯ ДЛЯ НАС – ВІДПРАВИТИСЯ В ДАЛЕКИЙ КОСМОС І ЗБИРАТИ РЕСУРСИ ЗВІДТИ” .

Згідно з TechCrunch, компанія розробила методику видобутку матеріалів з астероїдів діаметром від 20 до 1500 метрів. Замість висаджувати зонди на поверхню, компанія буде розбивати астероїди на частини на відстані і збирати цінні матеріали. Демонстрація в січні 2023 року, якщо вона відбудеться, включатиме запуск “корисного навантаження для переробки”, яке працюватиме зі зразком астероїда на орбіті.

Джерело

Схожі записи