Національне агентство продовжує співпрацю з іноземними агентствами щодо транскордонного забезпечення якості вищої освіти

Попри усі труднощі і втрати, що несе з собою агресія російської федерації в Україні, заклади вищої освіти, які знаходяться у відносно безпечних регіонах нашої держави продовжують звертатися до іноземних акредитаційних агентств для проведення оцінювання або акредитації освітніх програм. Минулого тижня заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало та керівниця відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Albina Tsiatkovska провели зустрічі з іноземними колегами.

Так, 14 червня делегація Національного агентства зустрілася з Анею Грубе з німецького агентства ZeVA, яке має досвід проведення акредитації в Україні. Обговорили особливості співпраці українських ЗВО із іноземними акредитаційними агентствами в умовах війни, а також організацію спільної участі у Європейському форумі забезпечення якості EQAF – 2022.

17 червня відбулася плідна зустріч з представниками румунського агентства ARACIS та французького агентства CTI, під час якої, серед іншого, обговорили процедуру оцінювання освітньої програми з для присвоєння сертифікату якості EUR-ACE інженерним програмам.

Консультації Національного агентства є важливими та корисними, оскільки надають можливість іноземним колегам отримати правдиву інформацію, поставити конкретні запитання та обговорити спільний досвід. Співпраця з іноземними акредитаційними агентствами є перевагою і для українських ЗВО. Залучення іноземного досвіду під час консультативного оцінювання та акредитаційних експертиз позитивно впливає на якість освітніх програм та діяльність закладів вищої освіти.

Схожі записи