Можливості стипендіальної програми MSCA4Ukraine: поради від експертів

✅Запрошуємо Вас до участі у вебінарі-дискусії 21 жовтня, 19.00-20.30 онлайн у форматі ZOOM конференції

45 хвилин – інформаційна частина і 45 хвилин на питання, пропозиції учасників та обговорення

✅Участь є безкоштовною за умови попередньої реєстрації за посиланням:
https://forms.gle/YhjmuKbkRAuiyRJAA

✅Вебінар проводиться в системі ZOOM. У наявній у нас версії ми ми можемо надати одночасний доступ щонайбільше 100 учасникам.
Буде також відбуватись онлайн трансляція у Facebook на сторінці ГО АЄІ у Facebook: https://www.facebook.com/InnoEU.UA

✅Європейська комісія оголосила нову цільову стипендіальну програму «MSCA4Ukraine» для підтримки українськиих науковців, які вимушено виїхали з України або які б хотіли тимчасово виїхати.
Ця підтримка дасть змогу дослідникам-переселенцям продовжувати роботу в академічних і неакадемічних організаціях у державах-членах ЄС і в асоційованих країнах програми ЄС «Горизонт Європа» (Horizon Europe), зберігаючи зв’язки з дослідницькими та інноваційними спільнотами в Україні.
Ця програма також може сприяти реінтеграції дослідників в Україні, щоб запобігти постійному «відтоку мізків» через еміграцію науковців, якщо будуть забезпечені умови для їхнього безпечного повернення, а також впливати на зміцнення українського університетського та науково-дослідницького сектора, його співпраці та обміну з міжнародною науковою спільнотою.

✅Мета заходу – представити найбільш важливі деталі цієї програми та оптимальні шляхи налагодження комунікації із приймаючими організаціями, а також обговорити бар’єри і труднощі, які виникають в українських науковців на цьому шляху.

✅Захід орієнтований в першу чергу на тих науковців, які зацікавлені у поданні заявок на цю стипендіальну програму.

✅В ході вебінару спікери звернуть увагу на базові умови для подання заявки, терміни подачі, часові та фінансові параметри заявок, структуру заявки, критерії оцінювання, та нададуть практичні поради.

✅Ми також очікуємо, що колеги, які уже опрацювали конкурсну документацію, будуть мати власні коментарі та питання, які виникли в ході підготовки до участі у цій програмі.
Конкурсну документацію програми можна знайти за посиланням
https://sareurope.eu/msca4ukraine/

✅Основні спікери вебінару:

🤹‍♂️Дмитро Хуткий, Науковий співробітник із цифрового урядування, Інститут політичних студій ім. Йохана Шютте, Кафедра ЕРА з е-врядування та цифрових публічних послуг, Університет Тарту, Естонія
https://www.khutkyy.com/ https://www.facebook.com/dmytro.khutkyy

Дмитро здобув ступінь кандидата соціологічних наук в Інституті соціології Національної академії наук України та викладав курси з соціології у Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Після цього завершив міжнародні програми в Австрії, Естонії, Італії, Німеччині, Польщі, Сполучених Штатах, Фінляндії та Швеції, вивчаючи форми демократичної участі в умовах сучасних глобальних трендів.

🤹‍♂️Іван Кульчицький,
Президент ГО Агенція Європейських Інновацій, керівник національного контактного пункту програми Горизонт 2020 за напрямом ІКТ, має досвід подання і реалізації проєктів у програмі Горизонт 2020 та Горизонт Європа.
https://www.facebook.com/ivan.kulchytskyy/
https://www.linkedin.com/in/ivankulchytskyy/

✅Довідково:
Вам будуть корисні матеріали попередніх заходів ГО АЄІ
https://aei.org.ua/category/material

✅ Вебінар проводиться в рамках проєкту “Підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС” фінансуєтсья Європейським Союзом та Міжнародним Фондом «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

✅ Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу»

Схожі записи