Стан та потреби бізнесу для екологічного післявоєнного відновлення: результати опитування

❓ Яких збитків зазнав український бізнес через війну? Що йому необхідно для екологічного післявоєнного відновлення? Глобальний договір ООН в Україні з партнерами провів опитування. Ось його результати.

▶️ Загальні прямі втрати за місяці війни українські МСБ оцінюють у $87 млрд.

▶️ 39,9 % підприємств повністю або майже повністю припинили роботу з 24 лютого 2022 року. Це вдвічі менше від показника з початку вторгнення.

▶️ Загальні потреби МСБ у фінансуванні — $63,5 млрд.

Плани бізнесу щодо відновлення згідно з НДТМ, найкращими доступними технологіями та методами управління:

⏺ Лише 15,7 % бізнесів відомо про НДТМ для їхньої сфери. Тому важливо і далі підвищувати обізнаність серед бізнесу щодо впровадження НДТМ.

⏺ 8,2 % бізнесів планують робити оцінку відповідності НДТМ, 1,2 % підприємств її вже зробили. 47,7 % опитаних — у роздумах. Переважно до них належать представники промислової переробки, харчової промисловості, виробництва меблів та будівництва.

Із розгорнутими результатами дослідження ви можете ознайомитися на сайті: https://bit.ly/3TSnpne

Дякуємо Центр Розвитку Інновацій – Center for Innovations Development, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, Дія.Бізнес, Advanter Group, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство економіки України, Міністерство фінансів України, Мінрегіон, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Коаліція бізнес-спільнот за модернізацію України та Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за роботу над дослідженням та його підтримку!

Olha Yevstihnieieva Serhiy Loboyko Andrii Dligach Astarta-Kyiv Kronospan Ukraine Інтерпайп Метінвест

Схожі записи